Blogg

Anteckningar från matchen mellan Borås och Jämtland

Här är några anteckningar från matchen mellan Borås Basket och Jämtland som hemmalagen vann med 84-81.

 

– Det här var en VIKTIG seger för Borås Basket. Efter fem förluster på sex matcher fanns det inte egentligen något utrymme för ännu en hemmaförlust, och idag klev faktiskt flera spelare fram. 84 poäng framåt utan Nimrod Hilliard är impoenrande.

 

– Fredrik Andersson var Borås bästa spelare i första halvleken, Simon Gunnarssons försvar fick stopp på Jämtlands momentum i andra. Jag har tidigare skrivit att avsaknaden av konstant produktion på forward-position är ett problem för Borås, men idag var Andersson och Gunnarsson två matchvinnare.

 

– Jämtland är bra. BRA alltså. Brandon Taylor fick tre snabba fouls i första perioden, Preston Purifoy var osynlig offensivt, Gustav Hansson och Nicklas Larsson gör kanske sina sämsta matcher den här säsongen, men ändå var de nära att vinna, och hängde aldrig med huvudet när Borås ledning blev tvåsiffrig.

 

– Men… Bortsett från bortasegern mot Södertälje har Jämtland inte tagit vunnit någon tung bortamatch än. De är precis där vid gränsen till att bli topplag, men av någon anledning kan de inte ta det där sista klivet till den andra sidan. Jag ska inte skylla på Antto Nikkarinen – idag var point guarden stabil i tre perioder innan han tappade huvudet i fjärde – men jag står fast vid att det här laget med Jabril Durham skulle vara en legitim finallandidat.

 

– Förresten, kan inte Borås värva Preston Purifoy till sommaren? Få spelare i SBL kan påverka matcher som Purifoy utan att göra poäng. Enligt mig ligans kanske bästa försvarare hittills.

 

– Olle Lundqvist är ruskigt talangfull. Men det där är kanske ingen nyhet längre.

 

– Jyles Smith satte några viktiga straffkast på slutet. I dag var var både han, Brett Bisping och Marin Mornar tillräckligt bra för att Borås ska vinna, vilket inte händer ofta. Nu kan man äntligen andas ut, för Nimrod Hilliard ska vara spelklar inom de kommande dagarna, och det betyder att de här grabbarna kommer att få lite fler enkla poäng.

 

– Jag är presidenten av ”skyll inte allt dåligt i SBL på domarna”-kommittén, men idag hade domarna en dålig dag, och det påverkade båda lagen. Jag förstår om man gör fel, men några situationer var minst satt banala och uppenbara. Tycker att den här trion som dömde idag var lite oerfaren, och att det hade behövts en mer rutinerad domare i gruppen.

 

Holla.