Blogg

Dags för betygsättning: Så här bra har Borås-spelarna presterat i år

Nog var det dags att betygsättare Borås-spelarnas prestationer den här säsongen? Jag tänkte väl det. Let’s do this:

 

Skala: 1 till 5. Det maximala betyget är fem,  ett är lägst.

 

GUARDS

 

Nimrod Hilliard: 5

 

Den amerikanska importen har överträffat förväntingarna, och är definitivt en av SBL:s allra bästa spelare. Gör det som är bäst för laget och trots sina imponerande siffror är statistik-jagande det sista han gör. Kreativ anfallsspelare som är svagare defensivt och haft skadeproblem. Borås Baskets klart bästa spelare.

 

Andres Person: 4 

 

Ruskigt underskattad. Enastående försvarare som sällan gör stora misstag. Gör sitt jobb i det tysta, men av alla spelare i Borås är det just Person som skulle kunna göra bra ifrån sig även i någon bättre europeisk liga. En av SBL:s bästa tvåvägsspelare.

 

Jakob Sigurdarson: 3

 

Islänningen hade fått bättre betyg om jag hade bortsett från säsongsinledningen då han fortfarande var var rungrostig på grund av en skada som gjorde att han inte kunde medverka under försäsongen. Har kommit igång ordentligt på sistone. Lär få ännu större roll framöver.

 

Emil Lundstedt och Ludvig Johansson har spelat för lite för att betygsättas.

 

FORWARDS

 

Simon Gunnarsson: 3

 

Gunnarsson bidrar som vanligt med energi, returtagning och försvarspel. Har även satt en del trepoängare i år. Får för lite speltid för att ha större påverkan på matcher och kunna få bättre betyg.

 

Fredrik Andersson: 3

 

Funderade länge på att ge Andersson en två i betyg, men han har faktiskt spelat bättre de senaste matcherna, och i år har han höjt sina procent från golvet, blivit bättre defensivt och även blivit en verbal ledare för laget. Har en stor roll och är viktig i Henrik Svenssons lagbygge, men precis som de tidigare åren är han ojämn, vilket är Anderssons akilleshäl.

 

Marin Mornar: 4

 

Kroaten har varit oerhört effektiv och har förhoppningsvis befäst sin plats i startfemman. Fortfarande oklart varför han inte fick mer speltid under säsongsinledningen. Kan då och då ta oresonliga avslut, men Mornar kompenserar det genom att bland annat alltid spela med energi och vara ligans kanske bästa skottblockare.

 

Brett Bisping: 1 

 

Bisping är en dålig basketspelare. Gissar att ungefär 60 procent av Borås Baskets defensiva tabbar när Bisping är inne på planen inträffar på grund av honom. Hyfsat bra skytt, men annars begränsad.

 

För någon vecka sedan undrade någon på Twitter varför jag är kritisk mot Bisping när han snittar hela sju returer per match. Spelar man 30 minuter per match och befinner sig i närheten av korgen är det i princip omöjligt att inte snitta sju returer. Använd logiken gott folk när ni ställer frågor. Bisping producerar inte, och är inte bra för laget – har sämst plus/minus av alla spelare i startfemman, och kan inte spela försvar.

 

CENTRAR

 

Jyles Smith:3

 

Smith gjorde 23 poäng en match, men det finns fortfarande frågetecken kring vad han kan göra för Borås offensivt. Duktig försvarare, men ingen glädje- och energispridare som defensiva specialister brukar vara.

 

Mike Palm har spelat för lite för att betygsättas.