Blogg

Låtsas inte att ni inte visste

Innan vi börjar prata om detaljer, matchhjältar och strategier från kvällens mach mellan Nässjö och Borås vill jag be er en sak: Låtsas inte att ni är förvånade. Bara gör inte det.

 

Ja, Borås är ett topplag och Nässjö ligger sist i tabellen, men för er som följer bloggen har jag redan förklarat att Borås utan Nimrod Hilliard  är ett begränsat lag. Hilliard står bakom allt Henrik Svenssons mannar  gör offensivt, och trots att bortalaget gjorde en del poäng idag var det uppenbart att amerikanen saknades.

 

Jag har även försökt förklara att Brett Bisping inte håller. Borås coachning idag var kriminell – vad gör Bisping inne på planen när Nässjö gång efter gång attackerar honom och får bra avslut? Det spelar ingen roll att Simon Gunnarsson spelade felfritt försvar när Bisping är ett vandrande hål, och att Marin Mornar, en spelare som faktiskt kan försvara och är duktig skottblockare, satt på bänken istället för Bisping när allt skulle avgöras är ingenting annat än vansinnigt.

 

Det hjälpte inte att Jyles Smith fick fem fouls på sex spelminuter, men det finns inga ursäkter. Borås förlorar matchen på att Nässjös Nyang gång på gång slår sin spelare och skapar oreda i Borås försvar – ännu en gång vägrade Borås coacher ändra taktik i försvar, trots att det inte fungerade med att ”byta” när hemmalaget sätter screens.

 

Sedan måste man även påpeka att den här matchen inte höll hög nivå. ”Air balls” kastade från alla möjliga håll, det behövdes inte mycket för att båda lagens försvar ska rasa, dåliga beslut togs konstant. Jakob Sigurdarson och Andreas Person i Borås visade klass i bortalaget, Nyang och Griffis vann matchen åt Nässjö, men överlag var det svårt att tro att det här var en match i Sveriges högsta liga.

 

Näväl. Hilliard kommer att komma tillbaka, och Borås kommer så småningom att börja vinna matcher. Men som jag skrev i inledningen – låtsas inte att ni inte anade att Borås skulle förlora idag utan Hilliard.