Allt ni behöver veta om laget som vann basketfestivalen: X&Y

Blogg

 

För fjärde året i rad spelades det seniorbasket under Göteborgs basketfestival. För fjärde året i rad ställde X&Y-laget upp med ungefär samma gäng som spelat tillsammans sedan debutåret 2015. Och för fjärde året i rad kommer jag att skriva ett blogginlägg om X&Y:s spelartrupp. Det är nu en årlig tradition.

 

Ni som läser bloggen vet att den här spelartruppen representerar X&Y, basket-Sveriges bästa nattklubb. Mer information om lagets ursprung behöver ni inte. Skillnaden i år jämfört med de tidigare åren är att vi vann turneringen, och att vi faktiskt hade hela truppen skadefri. Tillsammans med en tung värvning blev det framgångsreceptet som gjorde att pokalen äntligen kan hamna i Borås.

 

Nåväl. Här är X&Y:s spelartrupp:

 

Fredrik ”The Fredder” Andersson 

Klubb: Borås Basket

Instagram: @TheFredder

 

Fick teknisk foul förra året när han dunkade i Valhalla. Vi pratar alltså om en dåre som inte följer några regler. Jobbade i fredags. Driver sitt egna basketläger. Lagpappa. ”Team first”-mentalitet. Aggressiva dansrörelser.

 

Andreas ”Drejday” Person

Klubb: Borås Basket

Instagram: @AndreasPerson

 

Utsågs till MVP. Snyggast i laget. Debuterade i basketligan ett år efter att Lionel Messi debuterade för Barcelonas A-lag. Jobbade  i fredags. Oerhört trevlig. Gillar Veronica Maggios musik.

 

Simon ”Simpish” Gunnarsson

Klubb: Borås Basket

Instagram: @GunnarssonSimon

 

Enastående försvarare. Långa armar. Tillbringar hundratal timmar på diverse olika balkonger för att skaffa sig ordentlig bränna. Jobbade i fredags. Sätter sina trepoängare.

 

Emil ”E-Money”Lundstedt

Klubb: Borås Basket

Instagram: @EmilLundstedt3

 

Emil Lundstedt är jag om jag hade varit bra på basket. Sätilas bästa basketspelare någonsin. Spelar inte Fortnite, men gamear gärna. Svär mycket på de jugoslaviska språken.

 

Hajzer ”Xhexh” Ismaili

Klubb: Nordic Model Agency

Instagram: @Hajzer_Ismaili

 

Otroligt käkben. Bor på Högskolan. En så kallad ”stretch fyra”. Var ostoppbar på 2K14 med Ty Lawson. Satte flera viktiga straffkast i turneringen.

 

Edvin ”Vi Älskar Tre” Kocan

Klubb: Napoli

Instagram: @Kooocan

 

Jugge. Skjuter hellre en trepoängare än att sätta lay up. Bästa vän med Halil. Allergisk mot returer. Bra på att sätta screens. Festade med Adinator från ”Ex ont the beach” innan Adinator blev känd. Lagkapten som fick äran att lyfta pokalen.

 

Olle ”Olhane” Andersson

Klubb: Högsbo

Instagram: @OlleAndersson4

 

Söt. Dominant i Superettan. Jobbade i fredags. Satte det avgörande skottet med ett par sekunder kvar på skottklockan i semifinalen trots att halva laget skrek ”skjut inte”! Mer än hälften av laget sov i hans lägenhet vid något tillfälle under helgen. Skriker min pappas namn konstant av någon anledning.

 

Mohammed Colley

Klubb: Marbo

Instagram: @Momiinator

 

Sveriges bästa ”jab step”. Sover på golvet utan problem. Pålitlig. Gambias bästa basketspelare genom tiderna. En sommar när Moe var i Montenegro trodde alla att han är Mario Balotelli, vilket gjorde att många gick fram och ville ta kort med honom.

 

Erik ”Bosse” Boström

Klubb: Fritsla IF

Instagram: @Erikbos

 

Spelar division 6-fotboll för Fritsla IF med stor framgång. Äter banan med jordnötssmör när han bulkar. Var turneringens bästa sjätte spelare 2016. Lojal.

 

Nathan Dawit

Klubb: Umeå BSKT

Instagram: @NathanDawit2

 

En ny del av X&Y-familjen. Lagets vassaste poänggörare. Kliver fram i de tuffaste lägen. Värmer upp på ett intressant sätt, genom att ha luvan på huvudet och titta i mobilen – men hey, det fungerar. Förhandlingar om ett kontraktsförlängning med X&Y har redan påbörjats.

 

David Sörensen

Klubb: Okänt

Instagram: @Davidsorensen

 

En respektfull kille. Ger aldrig upp. Dödlig från vänstra hörnet, skjuter lite lägre procent från andra positioner. För första gången sedan vi började medverka i basketfestivalen missade han inte en match på grund av bakfylla. Hans skott i sista sekunden i kvartsfinalen fick taket att lyfta.

 

Wictor ”Ryssen” Grenthe 

Klubb: CSKA Moskva

Instagram: @Wictorgrenthe

 

Stor och stark. Alltid trevlig mot domarna. Första gången han medverkar i ålderskategorin 20+, då han tidigare åren drabbats av skador. Efter att ha spelat sju matcher på tre dagar säger Wictor att han kommer att kunna leva normalt igen om sex till åtta veckor när han kliver ur gipsvaggan.

 

Adam ”Svante” Andersson

Roll: Assisterande tränare

Instagram: @Adaamaandersson

 

Första året som assisterande tränare. Tog sig an uppgiften att alltid påpeka att jag har fel, oavsett vad jag sa. Satte nio trepoängare mot SISU i Göteborgs basketfestival 2009. Låter ingen som är på samma hotellrum somna.

 

Florent ”Gudfadern” Shabani

Roll: Assisterande tränare

Instagram: @FlorentShabanii

 

Allt i allo. Även hans första år som assisterande coach, men Florent kan göra det mesta. Fixa bord och listor på Avenyns mest eminenta klubbar? Check. Skjutsa spelare? Check. Lunga ner spelare och coacher? Check.

 

Nick ”Keish” Rajacic

Roll: Tränare

Instagram: @Champagnepapi

 

Lyfter 115 kilo på bänkpress.

 

Vi ses nästa år gott folk. Holla at ya boii.