Basketfestivalen överträffar förväntningar

Blogg

Det är bara dag två av turneringen i Göteborg, men det går att dra några slutsatser redan nu. En av dem är att årets upplaga av Göteborgs basketfestival är en stor succé.

Det är 20+ åldersgruppen som är skillnaden jämfört med de tidigare åren. Det är ingen hemlighet att kvalitén och intresset för turneringen har haft en nedåtgående trend sedan några år tillbaka. Det var ett genidrag att införa en kategori för seniorspelare.

Här är några namn som är med på herrsidan: Viktor Gaddefors, Martin Palmblad, Johan Jeansson, Thomas och Brice Massamba, Andreas Person, Richard Eriksson, Johan Åkesson, Brandon och Challe Barton, en random stor polack som är väldigt duktig vars namn jag inte kan, Nikica Keish Serbian Mamba Rajacic med flera. Det är späckat här med duktiga lirare.

Basketmänniskor runt om landet hör av sig för att fråga om hur det går och vilka spelare som är med. Det fantastiska i det hela är att de bästa matcherna inte ens har spelats än, då slutspelsmatcherna börjar imorgon. De flesta förväntade sig att se sega matcher med veteraner som bara vill ha lite kul, men det har spelats gott med jämna matcher och heta känslor. Som sagt, en stor succé, och jag blir inte förvånad om det kommer ännu mer lag nästa år.