Bli en fantastisk basketspelare - på sex sekunder

Blogg

Någon gång under föregående säsong bestämde jag mig för att göra en Vine-video med några fantastiska basketövningar. Den fick hela 35 retweets, vilket är mitt personliga rekord på Twitter.

 

För en bekräftelseberoende individ som mig var lyckan lika stor som när jag firade min tionde födelsedag eller tog studenten. Eftersom videon blev aktuell på nytt för någon dag sedan och ytterligare fick ett par retweets har jag tänkt gå igenom övningarna och förklara vad de går ut på och har för syfte.

 

 

Övning ett: Det är inte hälsosamt att hålla frustration inne, ibland måste man få utlopp för sina känslor. I den här övningen fokuserar jag på en punkt och slänger bollen mot den allt jag kan, tills jag inte är arg längre.

 

I just den här sekvensen tänkte jag på varför Rebecca Stella inte svarar på mina tweets. Efter att ha favoritmarkerat och till och med svarat på några av mina Twitter-inlägg har hon fullständigt ignorerat mig på sociala medier. Jag tror inte att vi känner likadant för varandra… Det värsta är att vi har så mycket gemensamt: Hon kommer från Borås-trakten, jag är boråsare. Hon var med i ”Let’s dance”, jag tittade på ”Let’s dance”… Vi är som gjorda för varandra, men hon är villig att slänga bort det. Jag vill inte ha en sådan tjej i mitt liv längre.

 

Övning två: Så här säger Ricky Rubio, på engelska och med sin spanska brytning, i en Youtube-video: ”If you want to be good at handling the ball you got to have your palm wide open while you dribble the ball. I have the least creative hair dresser in the world and I can’t make a three pointer if my life depended on it”.

 

Den gode Rubio har delvis rätt; hans frilla har varit ”off” sedan han debuterade i spanska ligan 2004 och han kan definitivt inte skjuta treor. Men vill ni bli bättre på att dribbla bollen ska ni inte öva på det med en öppen hand. Nej, gör det svårare för er och dribbla med knytnäven i stället. När ni bemästrat konsten att dribbla med knytnäven kommer ni att ha mycket bättre bollkontroll, jag lovar er.

 

Övning tre: En bålövning. Gör den här övningen två timmar om dagen resten av era liv och jag lovar er att ni kommer att ha lika definierade rutor som Brad Pitt i ”Fight Club”.

 

Övning fyra: Ehhhhh…

 

Övning fem: Flera coacher jag pratat med förespråkar att man inte kan bli en bra skytt utan självförtroende, oavsett hur mycket man tränar. Missat du dina skott? Saknar du självförtroende? Oroa dig inte, för jag har en övning för dig.

 

Ni vet när man kommer in på krogen och ser den där personen som briljerar med sina dance moves på dansgolvet? Märker ni hur mycket självförtroende hen har? Det är ingen slump. De vet att de är bättre än andra på att dansa, vilket ger de en enorm egoboost.

 

Det ni kan göra är att ständigt jobba på era dance moves, till och med i baskethallen. Här gör jag en så kallad ”The Worm”. När helgen är kommen och ni ska gå ut, var inte rädda att visa vad ni lärt er. Ni kan tacka mig när ni höjt er skottprocent och tjänar miljoner på att sätta oresonliga treor i världens bästa ligor.

 

Övning sex: Vem är den bästa boxaren genom tiderna? Nej, det är inte Mohammed Ali, Floyd Mayweather eller Paolo Roberto. Det är Rocky Balboa Sr.

 

Vad gör Rocky i första filmen? Jo, han jagar en kyckling. I min övning dock höjer vi svårighetsgraden en aning; här är det DU som ska agera kyckling som jagar basketbollar. En otroligt bra övning som kommer att förbättra ert fotarbete.

 

Tycker ni att den här övningen är löjlig? Mmm, det var precis samma sak Balboa tänkte när han blev tvingad av sin coach Mickey att jaga kycklingen, men jag tror inte att han klagade när han slog Mister T eller blev världsmästare tio gånger i rad.

 

Där har ni de sex övningarna som kommer att lyfta era karriärer damer och herrar. Förresten, känner ni någon 25-åring som har lite dignitet i kroppen men orkar hämta sin mobil, gå ut till hallen, be någon annan filma denne löjla sig medan det pågår en träning just bredvid personen i frågan? Nej? Inte jag heller.