Borås chockade basket-Europa

Blogg

Boråas Basket har precis slagit klubben som har vunnit flest internationella tävlingar i Europa efter Real Madrid. Med 20 poäng alltså. Låt det sjunka in.

 

Inledningsvis spelade Borås sin bästa basket för den här säsongen. Cantùs spelare var inte redo för hemmalagets intensitet och hamnade i stort underläge från uppkastet. Efter fyra minuter i den andra perioden ledde Pat Ryans mannar med 20 poäng, mycket tack vare att Cantùs poängmaskin Brady Heslip inte kunde få i gång sitt skytte. Jakob Sigurdarson och Adama Darboe spelade exceptionellt bra försvar på kanadensaren, samtidigt som hela hemmatruppen var glödheta bakom trepoängslinjen. Borås öppnade matchen med att sätta nio av tolv trepoängsförsök.

 

I den andra halvleken var det Omar Krayem-show. Den lilla point guarden förnedrade Cantùs försvarare vid flera olika tillfällen och visade att han håller hög europeisk klass. Den italienska storklubben saknade sin bästa spelare, Laquinton Ross, men det går inte att ta någonting från Borås Baskets insats denna kväll. Hemmalaget fullständigt demolerade gästerna och tog klubbens största vinst någonsin.

 

Som sagt, det var laginsatsen som gjorde att Borås Basket kunde vinna stort, men i dag ska jag inte försöka analysera matchen. I stället ska jag ta och lyfta fram Omar Krayems fantastiska insats. 32 poäng och 8 assist mot två amerikanska importer som anses vara försvarsspecialister är imponerande, men Krayems prestation handlar inte enbart om de statistiska raderna. Point guarden lekte med motståndarna och fick publiken att stundtals tappa hakan med sina ”cross overs”, passningar och kreativa avslut. Fortsätter Krayem att spela så här i FIBA Europe Cup är det inget snack  om att han kommer att få massvis med lukrativa kontraktsförslag när denna säsong är slut. Det var tveklöst en av de bästa individuella prestationerna vi någonsin sett i Boråshallen.

 

Holla at ya boii.