Förtydligande angående min kritik mot förbundet

Blogg

Först och främst vill jag säga att jag är otroligt glad över den oväntat stora responsen mitt blogginlägg fick igår. Wow! Tror jag aldrig har fått lika många SMS, Facebook-meddelande och E-mail som igår. Alla åsikter uppskattas!

 

Däremot förstår jag inte människor som skickar meddelande i stil med ”coacherna röstar ju visst, det är inte förbundets fel, vad har du mot dem” osv. Var någonstans i mitt blogginlägg ser ni att jag påstår att coacherna inte röstar? Jag förstår att det inte bara är Jonte Karlsson och Per Källman som bestämmer utmärkelserna över en kopp kaffe, det var med avsikt jag inte använde ord som kommitté. Det jag skrev var att coacher, spelare och media ska bestämma över utmärkelserna tillsammans, och det står jag fortfarande fast vid.

 

I ärlighetens namn ska jag säga att jag inte bryr mig om vilka det är som får rösta. Det är inte det som är poängen med den här problematiken, utan att det år efter år är fel spelare som får prisen. Det är under förbundets namn utmärkelserna utges, det är SBBF som väljer vilka som ska bestämma prisen, det är förbundets fel och ingen annans!

 

Om det nu är så att det är coacher och en liten jury som bestämmer utmärkelserna ska de inte få göra det mer. Det är uppenbart att de inte tar jobbet tillräckligt seriöst. Jag menar, det är skrämmande att Kjellbom aldrig har utsetts till årets försvarare. 2012-2013 var Kodi Augustus årets forward och Keith Wright årets center, två högst ifrågasatta val. Det här är inget nytt problem heller. 2004 snittade Mike Palm runt 15 poäng och nio returer, medan Thomas Massamba snittade under fem poäng per match. Kan ni gissa vem som vann årets rookie-priset? Det var Massamba.

 

Men vi kommer ju fortfarande tillbaka till förbundet. Vilka är det som bestämmer att Roberson ska vara nominerad trots att han spelar under 50% av matcherna? För några år sedan blev en tjej årets rookie i basketligan dam trots att det inte var hennes första säsong. Vems fel är det? Det är organiserat av SBBF.

 

Det blev en het diskussion om mitt inlägg, vilket var precis det jag ville. Förhoppningsvis tar förbundet tag i detta nu och ändrar reglerna kring spelarutmärkelserna. Ge klara riktlinjer och tydliga regler, utöka röstgruppen och låt coacher, spelare och media bestämma tillsammans så kommer det att bli mycket mer proffsigt ska ni se.

 

Jag avslutar med att säga att det inte finns någon anledning att vara överdrivet känslig eller beskyddande när jag kritiserar. Kritik är ju bra! Det sätter igång diskussioner, något svensk basket behöver. Glöm aldrig att det inte är personligt!

 

Fortsätt skriva era kommentarer till mig. Som sagt, alla åsikter uppskattas. Ni kan kontakta mig antingen på twitter, Facebook eller min E-mail adress: nikica_ntq@hotmail.com. Tillsvidare!