Krayem gör succé i Asien

Blogg

I Brasilien påstås det att fotbollen är mer som en religion än en sport. Samma gäller Filippinerna och Basket. Höga publiksiffror, frenetiska supportar och vackra arenor är bara några aspekter som kännetecknar ligorna i Filippinerna.

 

För två veckor sedan kunde BT avslöja att Borås Basket för samtal med Omar Krayem om nästa säsong. Jag slog en pling till Omar för att kolla hur läget är på Filippinerna.

 

Hur har säsongen gått hittills?

”Jag är nöjd. Jag trivs bra, klubben har tagit bra hand om mig och vi har vunnit båda matcherna. Allt runt omkring laget är proffsigt, vilket gör att omställningen med språket och kulturen blir mycket enklare att hantera”, säger Krayem.

 

Din egen prestation då?

”Jag är nöjd med den med. Så länge mitt lag vinner matcher har jag inget att klaga på”, säger Omar.

 

Hur är filippinska ligan jämfört med svenska basketligan?

”Bättre! Lönerna är enorma här, vilket gör att duktiga Amerikaner letar sig hit. De inhemska spelarna är inte särskilt fysiska, men är oerhört snabba och tekniska”, säger han.

 

Kommer du att spela med Borås Basket nästa säsong?

”Inga kommentarer”.

 

Den sista kommentaren får ni tolka som ni själva vill.