Läget med Borås Basket-spelarna

Blogg

Fjolårets upplaga av Borås Basket var ett ruggigt hajpat lag som hade enorma förväntningar på sig. Det var just kombinationen av stora förväntningar, skador och tre katastrofala minuter mot Uppsala i kvartsfinal 5 som gjorde att det inte blev någon SM-final i år heller.

 

I basketkretsarna pratades det om att Borås hade det bästa laget basketligan har sett sedan Plannja dominerade i början av 2000-talet. Det bästa laget på pappret i alla fall. Men någon långsiktig satsning med denna trupp blir det inte, och nu verkar det som att upp till sex nya spelare  kan vara på väg in. Vi får ta en titt på hur läget är med de 14 spelarna som hade Borås-linnet på sig säsong 2014/2015.

 

Fredrik Andersson: Skenesonen rehabar fortfarande efter korsbandsskadan han ådrog i vintras. Är under kontrakt och väntas komma tillbaka i slutet av oktober.

Adama Darboe: Den mångsidiga guarden är hemma i Köpenhamn. Ska åka till Kina och spela träningsturnering med danska landslaget. Var första spelaren at resigna med laget.

Simon Gunnarsson: Skrev på ett nytt kontrakt med klubben idag. Aktuell för  U20-landslaget.

Hajzer Ismaili: Kommer att lämna Borås Basket. Han vill ha mer speltid – och det är gott om lag i basketligan som vill ge honom det.

Christian Maråker: ”Big Thor” är i San Diego och förbereder sig för nästa säsong. Han har varit tydlig med att han helst vill spela i Japan igen – men stänger inga dörrar för Borås Basket. Inga andra svenska lag är aktuella, trots visat intresse från t.ex. Sundsvall.

Chris Mcknight: Stormen kring drogincidenten har lugnat ner sig, men man har fortfarande inte hört något från publikfavoriten. Chris hade bra statistik i eurochallenge – några problem med att hitta ett nytt jobb kommer han inte att ha.

Mike Palm: Mikes treårskontrakt går ut efter nästa säsong. Trots sina 35 år är Palm fortfarande en av de bästa centrarna i Sverige.  Bold prediction – Mike spelar i ligan tills han är 40.

Nikica Rajacic: Ingen som vet. Tipsa ifall ni hör något.

JJ Miller: Det verkar som att guarden vill spela professionellt i ett år till, trots att mycket tydde på JJ skulle lägga skorna på hyllan efter uttåget mot Uppsala. Troligtvis går han och Borås Basket skilda vägar.

Emil Lundstedt:  Hade ett bra år i division 1, men fick inte mycket speltid med ligalaget. En ung och spännande spelare – jag blir inte förvånad om han får mer minuter till höst.

Henrik Carlsson: Efter 15 fantastiska säsonger i basketligan kommer Henke med stor sannolikhet att avsluta sin basketkarriär. Tack för allting Henke!

Andreas Person: Den unge Person kom till Borås efter Carlssons skada och visade att han är en duktig tvåvägsspelare. Han har potential att bli en stjärna i denna liga, och kommer inte att nöja sig med att spela bakom Sigurdarson och Darboe. Upssala har visat intresse.

Samuel Haanpää: Tveksamt om skarpskytten kommer tillbaka till Borås. Oklart om han ska spela med finska landslaget till sommaren.

Mattias Göransson: Gjorde en kortvarig comeback efter Anderssons skada och visade att han fortfarande kan spela på hög nivå. Tyvärr har vi nog sett det sista av ”Basketskuggan” i Boråshallen.