Låt oss börja!

Blogg

Nämen hej alla basketälskare! Bloggen är äntligen uppe och det känns helt fantastiskt!

 

För er som inte vet vem jag är vill jag presentera mig lite snabbt. Jag heter Nikica Rajacic, är 25 år gammal och kommer ursprungligen från Vrsac, Serbien. Basketen har fört mig hela vägen upp till Sverige, där jag de senaste fem åren har spelat på elitnivå för Borås Basket.

 

Det har alltid varit en dröm för mig att spela professionell basket, och drömmen blev verklighet när jag skrev på mitt första kontrakt  i maj 2010. Men efter fem år av långa resor, tuffa träningar och oääändligt med minuter på bänken kände jag att det var dags att gå vidare i livet.

 

Det är dock inga ”hard feelings” mellan mig och Borås Basket. Sportchefen Jonas Larsson och coachen Pat Ryan vet att de har betytt mycket för mig, även om speltiden uteblev. De fantastiska människorna runt om klubben, tillgivna fansen och underbara lagkamraterna kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta.

 

Basketen var ständigt närvarande under min uppväxt, och kärleken för sporten har växt sen dess. Trots att jag inte ska spela  på hög nivå längre har jag mycket att dela med mig av – det enda jag behövde var en plattform. Det är där BT kom med i bilden, och jag vill tacka alla de trevliga grabbarna på sportredaktionen, i spetsen med Victor Fridén, som var villiga att ge mig den här chansen.

 

Nu är det dags att fokusera på framtiden. Målet är att denna basketblogg ska bli landets bästa, vilket kommer att kräva hårt arbete och mycket uppoffring. Jag är oerhört motiverad – och hoppas att ni är det med. Tillsvidare!