Legenderna gör comeback

Blogg

För 20 år sedan hade ett lag som består av Jonas Larsson, Mattias Sahlström, Jonas Fredriksson och Dennis Aulander varit fruktat av alla motståndare. Där har man fyra klassiska lirare som har gjort stort avtryck i svensk basket. Alla förutom Mattias, som trots sin ålder fortfarande spelar div III-basket, har lagt skorna på hyllan för länge sedan, och det är ingen som skulle frukta att möta dem i en match längre.

 

Men grabbarna har bestämt sig för att göra en kortvarig comeback de kommande tre dagarna. I ett SMS skriver Borås Baskets sportchef Jonas Larsson till mig att de ska ställa upp med ett lag i Göteborgs basketfestival. I år ska den anrika ungdomsturneringen även ha en 20+ åldersgrupp, vilket är en nyhet som välkomnades av veteraner runt om Sverige som fortfarande vill visa vad de går för. Hela 30 lag har anmälts, vilket helt klart får anses som succé .

 

Det ryktas om att även flera andra basketligalegender kan komma att spela med det ovannämnda gänget. Jag vet inte namnen, men är väldigt nyfiken att se vilka spelare det handlar om.

 

Personligen vill jag att Håkan Larsson ska vara med. Jag har velat möta honom ända sen min rookie-säsong, då vi mötte LF Basket och Håkan backade av mig som om jag inte finns, samtidigt som han skrek ”låt han skjuta” varje gång jag fick bollen vid trepoängslinjen. Det var en traumatisk upplevelse för en redan osäker rookie. Men nu är det dags för payback. Håkan, om du läser detta, boka en flygbiljett, lacea upp skorna så kör vi. Trepoängsbössan är redo i alla fall.