Snälla - förlåt mig

Blogg

 

Hej. Hur mår du? Vad har du gjort på sistone? Det var länge sedan vi umgicks. Har vi glidit isär? Vems fel är det? Jag minns när vi var med varandra varje dag. Det var härliga tider. Hur som helst, jag ångrar mitt beteende de senaste månaderna. Vill du ta mig tillbaka min kära blogg? I’ll do anything. Alla de andra medierna där jag diskutera basket betydde aldrig något, det var bara en fas. Du vet att du är min enda sanna kärlek. Vadå ”du har varit otrogen”? Det stämmer inte. Nej, du får inte gå igenom min historik på telefonen, herregud var svartsjuk du är. Vad menar du med ”Jag vet att du har varit inne på ESPN.com varje dag”, var har du fått det ifrån? Henne skulle jag aldrig läsa. Jag tycker inte ens att hon är snygg.

 

All right. Jag har varit borta länge, men idag vänder vi bladet. Medan jag varit borta har det hänt en del, både inom svensk och internationell basket, men den här gången blir det fokus på händelser som har med SBL att göra.

 

Jag får börja med Borås nya värvningsstrategi, som jag redat skrivit om i form av en krönika. I år satsas det på ett kortare lag, utan någon renodlad center och med hela fem forwards som är runt omkring två meter långa. Samtliga förväntar sig att få en stor roll, vilket får mig att tro att någon kan komma att  bli missnöjd. Borås vill bli Sveriges Milwaukee Bucks, ett lag med flera forwards där alla kan byta i försvar osv. Det är en trend i modern basket att ha flera flexibla spelare samtidigt på planen, vilket kan fungera, om de nu är flexibla. Borås senaste värvning William Gutenius är inte särskilt flexibel, men offensivt kan han stoppa i bollen från båda forward-positionerna. Det kommer att skjutas en del trepoängare i Boråshallen i år. Låt det regna.

 

Vårens slutspelshjälte Andreas Person kommer nu att byta lag. Min gissning är att hamnar i något av SBL:s andra topplag. Ersätta Adam Rönnqvist i Luleå? Eller Jaan Puidet i Jämtland? Valter Lindström i Södertälje? Edgars Jeromanovs i Norrköping? Det är ett tungt tapp för Borås, men klubben bedömer att en amerikansk import väger mer än en erfaren svensk. Kanske är Marcus Tyus till och med billigare?

 

Hur som helst tycker jag att Borås spelartrupp ser en aning vassare än förra året. Samtliga värvningar i laget har faktiskt visat att de kan prestera en professionell nivå. Frågan är det kan bli en välfungerande helhet? Och den allra största frågan – kommer Nimrod Hilliard att vara i form? Det håller mig vaken om nätterna.

 

Sedan har vi Adam Rönnqvists sensationella övergång till Jämtland. Till en början kunde jag inte tro Rönnqvist skulle byta lag inom Sverige, men å andra sidan är snubben 28 bast. En av Sveriges mest potenta poänggörare ska inte spela 20 minuter per match. Peter Öqvist borde gett honom nycklarna redan 2016 när han i början av säsongen hade fyra matcher med 20+ poäng. Rönnqvist roll minskade successivt därefter, och i år var han näst intill  bänkad i en handfull matcher.

 

I Jämtland kommer Rönnqvist att få grönt ljus, och jag personligen skulle bli besviken om han inte snittar 17-18 poäng i Torbjörn Gehkres nackbrytande system.

 

Det räcker för idag. Holla at ya boii.