Toni Prostran nobbar LF Basket - tills vidare

Blogg

Det har länge spekulerats om att Toni Prostran skulle få ett kontraktförslag från LF Basket. Nu har han fått det – och valt att tacka nej.

 

I ett SMS berättar Prostran för mig att han och hans agent inte var tillräckligt nöjda med vad de såg för att tacka ja i nuläget. Fjolårets succéguard för samtal om nästa säsong med lag från Tyskland och Spanien, och då vill Prostran inte stänga dörrar för lag från bättre ligor så här tidigt för ett kontraktförslag hans team inte anser ät tillräckligt bra. Han gillar klubben och kan tänka sig spela i Luleå, men just nu kan de inte komma överens om ett avtal som skulle få honom att flytta till Norrland.

 

Efter att ha gått igenom ett skadehelvete var 24-åringen äntligen frisk i fjol. John Roberson fick pris som årets guard, men i mina ögon var det just Prostran som borde ha fått det. Kroaten är en av de bästa spelarna jag sett i basketligan när det kommer till att operera ur pick och rull-situationerna, är en pålitlig försvarare och skjuter hög procent från trepoängslinjen. Är det mer pengar han vill ha bör LF Basket överväga det, eftersom Porstran är en spelare som skulle ge laget ett enormt lyft med sin förmåga att distribuera bollen. Pay the man LF… Pay the man.