Vem blir Borås Baskets nästa lagkapten?

Blogg

De senaste säsongerna har Henrik Carlsson varit lagkapten och Chris Mcknight vice lagkapten för Borås Basket. Efter Carlssons korsbandsskada var det McKnight som tog över kaptensrollen, men nu verkar det som att, av olika anledningar, varken Carlsson eller McKnight kommer att vara med när försäsongen drar igång i början av augusti. Då är frågan: Vem är Borås Baskets nästa lagkapten ?

 

En kille som hade varit perfekt för den rollen, Nikica Rajacic, har tyvärr lagt ner skorna på hyllan. Rajacic, som utsåg sig själv till lagets tredje kapten i fjol utan att de andra i laget visste om det, är en fascinerande individ med en pondus som aldrig går obemärkt. Sorgligt nog är han inte heller ett alternativ.

 

Direkt kan vi räkna bort nyförvärv i laget och spelare som är runt 20 år gamla eller yngre. Det är väldigt ovanligt för en ung spelare att få ett så pass stort ansvar, men även för veteraner som kommer som nyförvärv och inte känner killarna i laget. Samma gäller för nya importer.

 

Då har vi Mike Palm, Omar Krayem, Fredrik Andersson och Adama Darboe kvar.

 

Mike Palm är en veteran som har spelat i Borås sedan 2009. Trots att Palm är tystlåten är han väldigt respekterad i omklädningsrummet och någon som leder med exempel. Jag tror dock inte att han vill vara lagets kapten, därför kan vi stryka bort honom.

 

Omar Krayem är ett nyförvärv, men han har ju spelat för Borås Basket förut. Omar har lätt att dra till sig uppmärksamhet och få lagkamraterna att lyssna på det han säger, något som är oerhört viktigt för varje ledare. Senast Krayem var i Borås var han en nykomling i basketligan som begick en hel del misstag, men nu är han äldre och mycket mognare. Han är definitivt en kandidat, men jag är inte säker om han är rätt man för kaptensrollen.

 

Fredrik Andersson är bara 21 år gammal, men har redan spelat fem säsonger i basketligan. Andersson är omtyckt av alla sina lagkamrater och är en spelare Borås Basket vill bygga laget kring i framtiden. Hade inte han ådragit sig knäskadan hade han kanske varit det hetaste alternativet, men nu är det otacksamt att utse honom till lagkapten med tanke på att forwarden kommer att missa försäsongen och även början av grundserien.

 

TADA!!! Här har vi en spelare som är som gjord för att bli lagkapten. Jag kanske tog beslutet i stället för Jonas Larsson och Pat Ryan, men who cares. Den här killen är karismatisk både på och utanför planen, är en ledare i omklädningsrummet och har en sällsynt förmåga att inge respekt utan att behöva säga för mycket. Adama Kasper Darboe heter han, och han är Borås Baskets nästa lagkapten damer och herrar. Eller det bör ”Das Däniche Raketen” bli i alla fall.